tomb-raider-on-shield-se
shield-android-update-September2018-se

NVIDIA SHIELD Tips och råd

Av William O'Neal - Wed, Mar 8, 2017

Så du har alltså köpt nya NVIDIA SHIELD TV. Och när du inte kör streamat 4K-innehåll eller spelar något av spelen från vårt växande spelbibliotek, så vill du förstås se till att din SHIELD är den mest extrema streamern som finns. SHIELD sitter i benmärgen på oss. Därför har vi tagit fram en introduktion så att du kan få ut mesta möjliga från din SHIELD TV. Om du inte har hoppat på SHIELD-tåget ännu – vad är det som hindrar dig?! Skaffa nya SHIELD TV idag!

Customize the Home Screen and Recommendation Row

Customize the Home Screen and Recommendation Row

Anpassa startskärmbilden och rekommendationsraden

Du kan flytta om dina appar när de visas på startskärmbilden i SHIELD. Tryck och håll in någon av app-ikonerna så visas ovanstående skärmbild. Här kan du markera en app och flytta den till den plats där du vill ha den. När appen är på rätt plats trycker du på valknappen igen. När du har sorterat apparna väljer du Done (Klar) – det är allt.

Du kan också anpassa rekommendationsraden. Här hittar du de appar som visas överst på startskärmbilden. Du styr alltså själv vilka appar som visas. Inte intresserad av YouTube-rekommendationer? Du kan blockera dessa så att de inte visas. Gå till Settings (Inställningar) och skrolla ned till startskärmbilden. Välj sedan rekommendationsraden. Här visas en lista över dina installerade appar. Du kan slå på/stänga av dem eller lägga till dem i rekommendationsraden.

Get Friendly With the Quick App Switcher.

Bekanta dig med Quick App Switcher

Du öppnar Quick App Switcher genom att dubbelklicka på hemknappen. När du har öppnat Quick App Switcher (se ovan) kan du enkelt öppna någon av dina vanligaste appar, eller stänga appen.

Up Your Storage Game

Up Your Storage Game

Up Your Storage Game

Bättre lagringskapacitet

Det bästa sättet att öka lagringsutrymmet på din SHIELD är att använda en USB 3.0-enhet eller en extern hårddisk. Det är lätt att komma igång. Sätt in en USB 3.0-enhet eller extern hårddisk och välj Setup as internal storage (Ställ in som intern lagringsenhet) för att formatera lagringsenheten. Välj sedan Move now (Flytta nu) för att slutföra installationen. (Det här steget är nödvändigt för att ange den nya lagringsenheten som intern lagringsenhet. Den flyttar datafiler från den interna lagringsenheten till din nya lagringsenhet.) Om du vill uppgradera din lagringsenhet rekommenderar vi en av dessa USB-lagringsenheter (på engelska).

SHIELD-kontrollen

Din SHIELD-kontroll har mängder med suveräna funktioner. En intern mikrofon för röstbaserad sökning och röstkommandon. Ett 3,5 mm hörlursuttag med stöd för stereoljud plus chatt. Det laddningsbara batteriet håller laddningen i minst 60 timmar, och det finns en micro USB-port och en USB-kabel för laddning. SHIELD-kontrollen fungerar både med SHIELD TV och med SHIELD-surfplattan. Den fungerar också med Windows-datorer när den ansluts med den medföljande USB-kabeln. Du behöver en SHIELD för att uppdatera kontrollens inbyggda programvara och dra nytta av den här funktionen.

Control Your AV Setup with the SHIELD Controller or Remote with HDMI CEC.

Control Your AV Setup with the SHIELD Controller or Remote with HDMI CEC.

Kontrollera dina AV-inställningar med SHIELD-kontrollen eller via en fjärrkontroll med HDMI CEC

Det bästa sättet att ställa in AV-systemet (oavsett om det är en högtalarpanel eller mottagare) är att använda HDMI CEC-inställningarna. Genom att konfigurera HDMI CEC-inställningarna på din SHIELD kan du använda SHIELD-kontrollen för att styra det mesta i ditt TV- eller AV-system. Du kan också använda din AV-fjärrkontroll eller universalfjärrkontroll för att styra vissa funktioner på din SHIELD. Gå till Settings (Inställningar) och därefter Display & Sound (Display och ljud). Här ser du inställningarna för Power Control (Strömstyrning) – CEC TV på/av – samt Volume Control (Volymkontroll) (CEC). Båda funktionerna ska vara på.

Använd din kontroll eller fjärrkontrollens IR-blaster för att styra din SHIELD

Gå till Settings (Inställningar) och därefter Display & Sound (Display och ljud). Välj sedan Power (Ström) eller Volume Control (Volymkontroll). Markera sedan Setup IR for TV (Ställ in IR för TV) och följ anvisningarna på skärmen. Processen visar om din TV, högtalarpanel eller AV-receiver stöder den här funktionen. Du måste upprepa stegen ovan för varje enhet som du ställer in.

Kontrollera din SHIELD TV med Logitech Harmony Hub

Harmony Hub-baserade Logitech-fjärrkontroller kan nu styra din SHIELD TV via Bluetooth. Detta är en enorm förbättring jämfört med den ursprungliga modellen som använde IR men där det inte fick vara några hinder mellan hubben och SHIELD. Med stöd för Bluetooth kan en SHIELD eller Harmony Hub ställas i ett mediaskåp utan problem med anslutningen. En extra bonus är att reglagen reagerar snabbare och mer exakt än med IR. Klicka på den här länken för att komma igång (engelska).

Spela upp/pausa med SHIELD-fjärrkontrollen

Om du spelar musik eller film och du vill pausa kan du dubbelklicka på volymreglaget. När du vill fortsätta dubbelklickar du bara på volymreglaget igen. Detta är smidigt om du spelar musik i bakgrunden med Spotify eller Google Play-filmer och du vill pausa musiken utan att öppna appen.

Så streamar du till Twitch

Håll hemknappen intryckt så visas en ny skärmbild med de tre alternativen Record (Spela in), Broadcast (Sänd) och Screenshot (Skärmdump) (se ovan). Skärmdumpsfunktionen sparar det som visades på skärmbilden när du öppnade hjälpprogrammet. Med funktionen Record (Spela in) kan du spara dina spel eller annat som du gör med din SHIELD. En av de mest spännande funktionerna med SHIELD är möjligheten att streama spel via Twitch direkt från enheten. Med funktionen Broadcast (Sänd) startar Twitch-applikationen, så att alla dina trevliga fans kan se precis hur kass du är på Ultimate Chicken Horse. Du måste skapa ett Twitch-konto för att använda den här funktionen.

Anslut din SHIELD till nätverkslagring

Gå till Settings (Inställningar) och välj sedan Storage & reset (Lagring och återställning). Välj sedan Network Storage (Nätverkslagring). Available Network Storage (Tillgänglig nätverkslagring) visas. Härifrån väljer du din NAS-enhet och därefter Connect as a registered user (Anslut som registrerad användare). När du har angivit användarnamn och lösenord ska det hela vara klart. Det monterade nätverket visas nu under Network Storage (Nätverkslagring) i listan. Om du har ett stort bibliotek med foton och videoklipp är detta det enklaste sättet att spela upp dem på din SHIELD. Du kan också dra nytta av en Plex Media Server som finns inbyggd i SHIELD och dela ditt material till din telefon, surfplatta eller dator var som helst i världen.

Anslut din SHIELD till din dator

Du kanske vill överföra data till och från din SHIELD TV, särskilt om du har anslutit en stor USB-hårddisk full av musik eller video. Det enklaste sättet att göra detta är att ansluta din SHIELD med hjälp av en dator över ett lokalt nätverk. Om du vill aktivera den här funktionen går du till inställningarna för SHIELD, under Storage & reset (Lagring och återställning). Där kan du aktivera parametern Over local network (Över lokalt nätverk). Du ser nu IP-adress, användarnamn och lösenord för din SHIELD. Gå till Utforskaren i datorn och skriv in IP-adressen till din SHIELD samt användarnamn och lösenord. Du har nu fullständig åtkomst till alla lagringsenheter som har anslutits till SHIELD*. Mer information om den här funktionen hittar du via den här länken (på engelska). * Du kan läsa innehåll från nätverksmonterade enheter med den här metoden, men du kan inte ta bort, modifiera eller spara innehåll från din dator.

Turn off Wi-Fi Scanning

Turn off Wi-Fi Scanning

Stäng av WiFi-sökning

Från och med Jellybean har Android en funktion som gör att din SHIELD oavbrutet söker efter nya WiFi-signaler. Detta förbättrar informationen om geografisk plats, men det är inte alla som behöver eller vill ha den här funktionen. Du kan stänga av konstant WiFi-sökning genom att gå till Settings (Inställningar) och Network (Nätverk). Skrolla sedan ned till Scanning always available (Sökning alltid på) och avmarkera funktionen.

Skaffa en NVIDIA SHIELD TV idag om du inte redan har en.