nvidia-games-app-se
tomb-raider-on-shield-se

Bra vibrationer!!! Haptisk feedback kommer till SHIELD!

Av Mark Bower - Mon, Feb 27, 2017

Vid releasen av den nya NVIDIA SHIELD TV gjorde den nya SHIELD-kontrollen redan intryck med stödet för vibrationer vid spelströmning med NVIDIA GameStream. Idag är vi stolta över att presentera stöd för vibrationer och haptisk feedback när du spelar vissa GeForce NOW-spel*. En mängd spel i GeForce NOW-biblioteket har redan stöd för funktionen för vibrationsfeedback. Vi uppmuntrar SHIELD-fans att hoppa på tåget och prova på spel som Tomb Raider, ABZÛ ochLEGO Star Wars The Force Awakens.

Vad är egentligen haptisk teknik?

Begreppet ”haptisk” kommer från det grekiska ordet ”haptesthai”, som enkelt uttryckt betyder ”att vidröra”. I videospel har det sedan länge varit en kärna inom olika genrer, från racingspel och shooterspel till fightingspel. Haptik, som ofta kallas ”Force Feedback”, ger helt enkelt spelare känselupplevelser som syftar till att engagera spelare på ett djupare sätt i spelen. I racingspel hjälper detta spelarna att få en bättre vägkänsla. I fightingspel och shooterspel är det ytterligare ett sätt att låta spelare veta att de attackeras av en fiende eller att lämna miljösignaler.

GeForce NOW-spel med stöd för haptisk feedback

Nedan finns en lista över alla GeForce NOW-spel som har testats och bekräftats stödja den nya funktionen. Många andra spel i GeForce NOW-biblioteket kan dock också ha stöd för vibrationer. Prova något nytt eller återupplev en gammal favorit för att se vilka som verkligen ruskar om dig! Om du hittar ett spel som inte finns med på listan och har stöd för funktionen vill vi gärna att du meddelar oss om det.

Skaffa en NVIDIA SHIELD TV idag om du inte redan har en. För alla våra tidiga användare av SHIELD (2015): om du vill prova på haptikspel finns den nya SHIELD-kontrollen som ett separat tilläggstillbehör som är kompatibelt med originalenheten.

*Den nya SHIELD-kontrollen krävs för att uppleva vibrationsfeedback. SHIELD-kontrollen (2015) har inte stöd för vibrationsfeedback på SHIELD TV.