netflix-offline-downloads-se
nvidia-games-app-se

Slipp sladden med Plex på NVIDIA SHIELD

Av William O'Neal - Fri, Jan 6, 2017

Hur vi tittar på TV håller på att förändras, med miljontals människor som tittar på luftburna TV-sändningar (over-the-air) utan kabel eller satellitprenumeration. Dessa ”slipp sladden-anhängare” får kostnadsfri åtkomst till kanaler med bara en mottagare och antenn, men fram tills nu har det saknats ett attraktivt programvarubaserat användargränssnitt för äkta ”slipp sladden-anhängare”.

Detta förändras idag tack vare en uppdatering till Plex-appen på SHIELD som inkluderar live-TV (beta) and DVR.

Plex är appen för dig som vill slippa sladdar

Plex är ett måste för dig som vill slippa sladdar – och kommer därför att installeras på alla SHIELD TV-apparater. En SHIELD-ägare skulle vara försumlig att inte lägga till ett Plex-pass till sin sladdfria arsenal.

Tack vare Plex:s nya möjligheter med live-TV har SHIELD-användare nu möjlighet att titta på och spela in från kostnadsfria digitala sändningskanaler med en TV-antenn, tillsammans med en USB- eller nätverksansluten mottagare. Titta på TV-programmen med en upplösning på upp till 1080p med 5.1 surroundljud.

Och eftersom SHIELD TV kan användas som en Plex Media Server får du också möjlighet att spela in dina favoritprogram, filmer och sport med Plex DVR. SHIELD har 500 GB intern lagring och stöd för extern lagring så att du är redo för allt – oavsett om du använder 16 GB SHIELD eller SHIELD Pro.

Titta på live-TV, spela in programmet på DVR och spela upp var som helst

Med den senaste versionen av Plex för SHIELD får du inte bara åtkomst till live-TV och DVR-funktionen direkt i SHIELD, utan kan även programmera inspelningar på distans. Det innebär att du kan schemalägga SHIELD att spela in program från en webbläsare eller mobilenhet. Uppspelningen är värdbaserad via SHIELD så att du kan titta på programmen på dina Plex-stödda enheter, var än i världen du befinner dig.

SHIELD är den endaenheten där du kan titta på live-TV och spela upp DVR-program var du än befinner dig. Men nog med snack! Vi hjälper dig och går igenom allt, samt visar hur du kan dra nytta av allt som Plex har att erbjuda på SHIELD.

Först och främst behöver du ett Plex Pass

För att kunna nyttja Plex till fullo måste du skaffa ett Plex Pass-konto (från 3,99 £/månad, upp till livstid). När du har registrerat dig för ett Plex Pass kan du se live-TV, filmer, nyheter och sport och spela in dem på SHIELD för att sedan spela upp dem i HD-upplösning på vilken enhet som helst, var du än befinner dig.

Lägg till en digital mottagare och antenn om du vill titta på live-TV

När ditt Plex Pass har konfigurerats behöver du två saker, en digital mottagare och en antenn. För vår installation använde vi WinTV-DualHD USB-mottagare från Hauppauge. Med denna dubbla mottagare kan du spela in två program samtidigt och den kan anslutas direkt till en av USB-portarna på SHIELD. Den andra änden ansluter du till antennen.

Plex TV-kanaler ger full täckning

Plex:s TV EPG (elektronisk programguide) stöder kanaler över hela Europa med täckning hos många av de stora tv-bolagen t.ex. BBC, ITV, CBC, Telemundo och Univision för att nämna några.

Alternativ för obegränsat lagringsutrymme

I en värld där lagringsutrymmet alltid verkar ta slut på vår DVR, låter obegränsat lagringsutrymme inte så dumt. Med Plex:s DVR på SHIELD TV får du massor av lagringsutrymme. Du kan spela in direkt på SHIELD:s interna lagringsutrymme (inklusive USB-lagringsenheten), spela in på extern USB-lagringsenhet eller spela in på din nätverkslagring på 24 TB (NAS) som monterats på SHIELD. Det är ditt lagringsutrymme. Inga förfallodatum här inte!

Spela upp din media var som helst med Plex Pass

En av de coolaste sakerna med Plex DVR är att du kan titta på dina program var du än befinner dig (även utomlands) på en mängd olika enheter, tack vare SHIELD:s 1080p omkodningsstöd. Med Plex Pass kan du även ladda ner dina program till en mobil enhet och titta på dem offline. Tack vare Plex:s otroliga DVR-funktioner kan du enkelt hitta, konfigurera och organisera dina TV-program.

Om du inte redan äger en NVIDIA SHIELD TV, så är det hög tid att skaffa en. Och medan du ändå håller på, se till att chatta med oss på Twitter och berätta hur du tittar på live-TV på SHIELD.